Hae tästä blogista

sunnuntaina

Juhlatunnelmia

Pieni kuvakimara juhannusviikonlopun juhlatunnelmista. Keskikesän hengessä koristeena oli luonnonkukkia, mutta myös viirinauhoja ja keijumaisia koristeita.
Kukkaköynnökset valmistuivat helposti mustikanvarvuista, luonnonkukista ja saniaisista. Sidoin ensin pieniä kimppuja kalastajalangalla. 
Sitten valmiit kimput sidoin ruokahuoneen läpi risteileviin nauhoihin.


Luonnonkukkien lisäksi koristeena oli pihalla myös viirinauhoja, joista osaan lisäsin myös samaisia luonnonkukkakimppuja. 

Viirinauhat näyttävät niin hauskalta puutarhassa lepattaessaan että luulen että saavat jäädä toistaiseksi paikalleen odottamaan seuraavia juhlia (joita on heinäkuussa monia).

Sisällä kattaukseen pääsivät leikkokukat puutarhasta. Pioniaikana ei vain voi vastustaa niiden kutsua. Herkkujen ja kertakäyttöastioiden väriksi valittiin heleitä pastelleja jotka toistavat kukkien värejä. Kermakakun korvasi tällä kertaa donitsikakulla, eli kokosin donitseja kuuteen kerrokseen kerrosvadille. Helppo konsti herkutteluun jos ei halua helteillä käyttää uunia. Lisänä irtokarkkeja hempeissä sävyissä.


Suolainen tarjoilu koostui erilaisista voileivistä ja dippivihanneksista. Sekä oman lapsuuden synttäriklassikoista, suolakaloista. 


Juhlat ovat ihania. Etenkin kun vieraana on vain mukavia ihmisiä.


Postilokerikosta Sorsakoskien ja muiden aterimien kodiksi

Minulla on pieni viehtymys vanhoihin aterimiin. Sorsakoskia, niitä koulukin keittolasta tuttuja, on kertynyt aikamoinen määrä ja viime kesänä innostuin keräämään vanhaa mustapäistä sarjaa.
Aterimia on tähän asti säilytetty ruokapöydän viereisessä astiakaapissa sinkkipurkeissa. Aterimia on kuitenkin niin paljon että perhe esitti toivomuksen jonkinlaisesta aterinlaatikosta.

Kierrätyskeskuksen hyllyssä nökötti tänään kaksi vanhaa postin lajittelulokerikkoa. Hyvin olisivat käyneet eteiseen postin keruseenkin mutta minä näin näille vielä paremman paikan.

Lokerikoiden syvyys on juuri passeli suhteessa astiakaappiin. Ne mahtuvat hyllylle rinnakkain ja lautaspinokin sopii vielä samalle hyllylle.
Lokeroita on riittävästi joten molemmat aterinsarjat saivat oman laatikon ja jokainen väline oman lokeron. Tosin laatikot ovat nyt sen verran täynnä, että taitaa olla sarjojen keräilykin loppu.

Lokeroihin lisäsin vielä etiketit jotta käyttö on sujuvampaa.
Värin puolesta nuo lokerikot sopivat ruokapöydän kanssa hienosti yhteen ja samalla astiakaapinkin ulkonäkö muuttui asteen levollisemmaksi.

Tähän löytöön olen ihan hurjan tyytyväinen.

maanantaina

Pinnasängystä keijujuhlien koristeeksi

Juhannusviikonloppuna juhlitaan ja minusta on ihana valmistella koristeluita juhliin. Tällä kertaa teemana oli luonto ja keijut.
Vinttikomerossa on majaillut vanha pinnasänky, jolle keksin nyt juhlavaa hyötykäyttöä.
Lähtökohta ei ollut kovin juhlava, mutta sekoitin maalinjäämistä harmaan liitutaulumaalin ja maalasin sängynpäädyn keskiosan sillä.
Näinkin olisi tietysti käynyt, mutta koska päätyjä on kaksi, yhdistin ne tervetulotoivottajaksi joka seisoo ilman tukea pihamaalla odottamassa vieraita.
Tarvittiin vain pari saranaa. Pienemmätkin kävisivät varmasti, mutta nämä löytyivät inspiraation iskiessä varastosta.
Lisäksi lisäsin sivulle pari lankakoukkua ja narua jotta kyltti ei pääsisi aukeamaan liikaa.
Yläkulman ruuvireikiin pujotin juuttinarua ja kukkakimput.
Teksti on tällä kertaa keijuinen, mutta tähän voi jatkossa kirjoittaa vaikka juhlien tarjoilut. Tai sitten käyttää vieraskirjana.
Saattaa olla että meillä päätyy pihakioskin mainostelineeksi, johon pikkukokit saavat piirtää päivän erikoisen.
Luvassa vielä lisääkin juhlakuvia, kunhan kerkiän.sunnuntaina

Top5 alle 10 euron kirpputorilöytöjäni

Tämän päivän kirpputoripyörähdykseltä löytyi tämä ohittamaton kolmen euron kori.
Siitä heräsi ajatus tehdä pieni lista suosikkilöydöistäni joiden hankintahinta on ollut kymmenen euroa tai alle.

5. Nahkarahi

Tämä löytyi nettikirppikseltä uskomattoman edullisesti. Ja on ihana. Juuri passeli väripari saman tilan vanhoille puupinnoille.

4. Kyltti

Tämä loistava ja ränsistynyt kyltti on peräisin kunnostetun jalkapallokentän jäämistöstä.
Kyltti matkailee pitkin kotia, juuri nyt pitää kuria ja järjestystä yllä olohuoneessa.

3. Juustolasit

Näiden keräily on edelleen kesken, halvimmillaan olen poiminut mukaan 20 sentillä.
Ei suomalaista taide- tai arvolasia, mutta jotenkin vanhat sulatejuustopurkit ovat niin sympaattisia että ovat edelleen jatkuvalla etsintälistalla.

2. Vintage peltipallo


Tämä pieni kolhuinen pallo sai aikaan pienen keräilyinnostuksen tämäkin. Kulahtaneet peltiset karttapallot ovat jotenkin konkreettinen muistutus siitä miten paljon maailma muuttuu.

1. Pyykkikoppa ja pyöräkori

Tämä on erityisen mieluinen hankinta sillä olen edelleen iloinen näiden kahden irrallisen esineen aikaansaamasta liitosta ja lopputuloksesta. :)