Hae tästä blogista

sunnuntaina

Tee-se-Itse haitarivalaisin

Olen jo pitemmän aikaan kytistellyt tori.fi -sivuilta ja kirpputoreilta haitarivartisia valaisimia makuuhuoneeseen.
No kyllähän niitä löytyy, mutta kun hinta kappaleelta huitelee kolmessa sadassa ovat jääneet ostamatta. Joten makuuhuone on odotellut oikeita lamppuja ja yöpöytänä on toiminut koivuhylly. 
Sitten sattumalta osui silmiin Ikean Fräck-kylpyhuonepeili, ja kas haitarivarrella vielä (kuva lainattua Ikean sivulta http://m.ikea.com/fi/fi/catalog/products/art/38006200/ ). 
Olihan se pakko kokeilla voisiko tämmöisen kuudensadan euron mielihalun toteuttaa hiukan edullisemminkin, eli vain kahdellatoista eurolla.
Etenkin kun kotona oli valmiiksi kaksi seinälamppua.
Ruuvasin peilin haitarivarren osiin ja pujotin lampun seinäkiinnikkeestä olevasta kolosta varteen paikalleen. Kuin kohtalon johdatuksesta, nämä olivat täydellinen pari (pienen palan mustaa nippusidettä kiilasin koloon, mutta toimisi varmaan ilman sitäkin).
Ikean peilien varret ovat toki kromiset ja kotoa löytyneet lamput harmaat. Ei ihan sellaisenaan vielä näytä ohittamattoman upealta. Vielä.
Mutta kas kun väri vaihtui spraymaalilla mustaksi niin muoto on minusta suorastaan täydellinen. Samaan yhteyteen uudistin yöpöydän korvikkeeksi vielä neljä vanhaa kylpyhuonekoria. Nekin saivat vain mustan maalin ylleen. 
Koreihin saa helposti mahdutettua niin kirjan, kännykän kuin vesipullonkin. Ja silti ovat niin pienet ja keveät ettei niihin helposti kolhi itseään.
Lamput varsineen sopivat minusta aivan täydellisesti yhteen korien kanssa ja olen lopputulokseen ihan supertyytyväinen. 


Vielä pitää asetella seinille lasten taideteokset niin makuuhuone on taas hiukan kauniimpi (ja käytännöllisempi, ainakin syksyn pimeiden iltojen lukemiseen). 5 kommenttia:

 1. Voi miten ihana koti, ja niin paljon ideoita blogissa! Uusi lukija ilmottautuu:)

  VastaaPoista
 2. Tämän lamppu idean näpistän itselleni. Todella hienoja juttuja teet 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos löytyi innoitusta! 😊

   Poista

Jätinkö jotain olennaista kertomatta? Kehuakin aina saa. 😊