Hae tästä blogista

sunnuntaina

Raparperilimonadi

Valmistin edellispäivänä ensimmäisen kerran raparperimehua, tai oikeammin raparperi-mustaherukka -limonadia. Ja jäin heti koukkuun.  Hellepäivänä kylmä ja kirpeänmakea juoma on suorastaan  taivaallista.
Ja helppo tehdä. Itse käytin Louhisaaren kartanon ohjetta, jolla limonadi valmistuminen kestää 12 tuntia. Eli kun illalla kipaisee puutarhan kautta, voi keskipäivän auringossa virkistää itseään juomalla. Varsinaiseen tekemiseen ei mene kuin ehkä vartti.
Ohje on simppeli:
2dl raparperia pätkitään paloiksi ja keitetään 2 litrassa vettä muutama minuutti. Kiehuva seos kaadetaan isoon (kannelliseen) kulhoon jossa odottaa 2dl tuoreita ja pestyjä mustaherukanlehtiä.
Lisätään 2dl sokeria hiukan jäähtyneeseen seokseen. Sekoitetaan kunnes sokeri on sulanut.
Kun seos on kädenlämpöistä lisätään vielä pikkuruinen nokare hiivaa, tällätään kansi kiinni ja mehu kylmään 12 tunniksi.
Seuraavana päivänä lisätään pikkuisen sitruunamehua ja siivilöidään valmis limonadi puhtaisiin pulloihin. Säilytetään kylmässä.
Joskin meillä ei paljon säilytettävää jäänyt. Mehu on sen verran makeaa että hyvin voi myös hiukan vedellä laimentaa. Ohje löytyi Kotivinkki nettisivuilta. http://www.kotivinkki.fi/ruoka/raparperi-louhisaari-juoma
Aikuisten makuun tämä on erityisesti, mutta lasten lasillisen seuraksi voi aina kaapaista kulhon vanilijajätskiä jos oksaalihapot hirvittää. :)

2 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä! Piti heti kokeilla, kun mummolassa ollaan ja raparperia puskee ihan hulluna. Mukava blogi sinulla muutenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla. 😊
      Ps. Jos raparperin keittää kuorineen juomaan tulee suloisen hento vaaleanpunainen sävy.

      Poista

Jätinkö jotain olennaista kertomatta? Kehuakin aina saa. 😊